Domácí šunka

Hodnocení 1x 2x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 850 g Vepřová kýta
  • 26 g Rychlosůl
  • 250 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 142.4 mg
  • Draslík 711.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso nakrájíme na 1,5 cm velké kostky a v robotu při nejmenší rychlosti 30 minut zpracováváme s rychlosolí a studenou vodou. Dbáme na to, aby se netvořila pěna, pak musíme míchání přerušit a nechat směs ustát.

  • 2

    Hotovou směs vložíme do mikrotenového sáčku, vložíme do formy na šunku, zavíčkujeme a 90 minut „vaříme“ ve vodě horké 90°C. Šunku necháme vychladnout a poté ji 24 hodin odložíme i s formou do lednice.

Komentáře k receptu