Ruské makovky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 2.4 mg
 - Draslík 234.5 mg
 - Vláknina 12560 mg
 - Vitamín A 12560 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nahrubo posekáme 500 g jader vlašských ořechů a umeleme mák.
 - 
                                2
V kastrolu rozehřejeme med, vsypeme do něho ořechy s mákem, přidáme rozpuštěné máslo, pečlivě promícháme a vaříme za stálého míchání na mírném ohni 1 hodinu.
 - 
                                3
Uvařenou směs vylijeme na čistý vál smočený vodou, namočeným válečkem ji rozválíme na placku silnou asi 0,5 cm.
 - 
                                4
Než hmota vychladne, rozkrájíme ji na čtverečky nebo trojúhelníky a ozdobíme nakrájeným kandovaným ovocem.