Jemný knedlík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Rohlíky bílé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 hrst Strouhanka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 782 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 397 mg
  • Draslík 131.6 mg
  • Vláknina 11934 mg
  • Vitamín A 11934 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme na plátky a namočíme do mléka, které smícháme s olejem, žloutky a špetkou solí.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh. Do těsta z rohlíků vmícháme strouhanku, polovinu sněhu a zbylý sníh jen zlehka do těsta zapracujeme.

  • 3

    Alobal potřeme máslem a těsto do něj lehce zabalíme, protože vařením zvětší objem.

  • 4

    Knedlík vaříme asi 30-45 minut.

Komentáře k receptu