Skopová pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 64598 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 1.9 mg
 - Draslík 35.8 mg
 - Vláknina 398.8 mg
 - Vitamín A 398.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso zbavíme loje, omyjeme, odblaníme a potřeme česnekem utřeným se solí.
 - 
                                2
Sádlo rozehřejeme v pekáči a maso opečeme po všech stranách. K takto opečenému masu přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, osmahneme, maso podlijeme vývarem a pečeme až 1.5 hodiny (z počátku raději dusíme pod pokličkou). Ze šťávy vypečený lůj sbíráme.
 - 
                                3
Jakmile je maso upečené, vyjmeme jej, uložíme na teple. Šťávu vysmahneme, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme, mírně povaříme a přecedíme. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
 - 
                                4
Jako přílohy podáváme brambory vařené, dušené, opékané a dušené červené zelí s jablky.