Brambory s pórkem na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 440 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 6.7 mg
 - Draslík 1118.3 mg
 - Vláknina 16304.2 mg
 - Vitamín A 16304.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.9 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, vložíme do pekáčku.
 - 
                                2
Pórek pokrájíme na kolečka, na pánvi krátce na másle orestujeme a přidáme do pekáčku k bramborám. Víno a vývar smícháme, podlijeme brambory s pórkem, zakápneme citrónovou šťávou, posypeme sekanými bylinkami. Nezapomeneme dle chuti osolit a opepřit.
 - 
                                3
Pečeme při střední teplotě 40 minut, zdobíme čerstvými bylinkami.
 - 
                                4
Podáváme jako přílohu k pečenému nebo grilovanému masu.