Brambory s lilkem
Suroviny
- 450 g Brambory
 - 450 g Sýr Tofu - uzený
 - 1450 g Jogurt bílý
 - 300 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Lilek
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1611 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 191.4 mg
 - Draslík 1583.1 mg
 - Vláknina 13269.2 mg
 - Vitamín A 13269.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Scedíme a polovinu brambor rozprostřeme na dno pekáčku.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olej a vsypeme pokrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme 3 minuty. Zasypeme moukou, promícháme a přilijeme rajčatový protlak. Přisypeme rozdrolené tofu, prohřejeme a podlijeme vývarem. Vaříme 10 minut. Omáčku nalijeme do pekáčku na první vrstvu brambor a na ní ještě naklademe plátky rajčat a lilku. Poslední vrstvou bude druhá polovina brambor. Zalijeme jogurtem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce. Osolíme, opepříme a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 40 minut.