Mořský jazyk se žampiony
Suroviny
- 600 g Brambory pečené
 - 50 g Cibule
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 80 g Žampiony čerstvé
 - 600 g Mořský jazyk
 - 10 g Petržel kudrnka
 - 100 ml Víno bílé
 - 100 ml Voda pitná
 - 25 ml Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 708 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 359 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 287.1 mg
 - Draslík 1540.5 mg
 - Vláknina 25008.5 mg
 - Vitamín A 25008.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu pečlivě očistíme, černou kůži odřízneme a bílou zbavíme šupin. Hlavu šikmo uřízneme a rybu naporcujeme.
 - 
                                2
Pekáč vymažeme silnou vrstvou másla, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, posekanou petrželku, vložíme porce ryby, osolíme, opeříme, podlijeme vínem a vodou, zakapeme citronovou šťávou, pekáč zakryjeme a dáme zapéct. Pečeme asi 20 minut.
 - 
                                3
Rybu vyjmeme z pekáče a upravíme na talíře. Do výpeku v pekáči přidáme 1 lžíci másla, 1 lžičku mouky, plátky žampionů, povaříme ještě 8 minut a stáhneme z ohně. Do omáčky opatrně vmícháme 2 žloutky a vzniklou omáčkou přelijeme porce ryby. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.