Smažení garnáti po asijsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 765 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 234.3 mg
 - Draslík 519.1 mg
 - Vláknina 2250 mg
 - Vitamín A 2250 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si připravíme garnáty. Vyloupeme je, ale ocásky ponecháme. Nařízneme je v zadní části ostrým nožem a vyndáme z nich černé střívko. Důkladně propláchneme vodou a uložíme do lednice.
 - 
                                2
Do mixéru nasypeme nakrájený zázvor, česnek, šalotku a nasekané chilli papričky bez semínek a promixujeme.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej a cca 2 min. na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přisypeme směs z mixéru a krátce cca 1 min. osmažíme. Uvolní se nám vůně koření.
 - 
                                4
Přidáme garnáty a rozčvrtcená rajčata, důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Restujeme ještě cca 3-5 min. dorůžova.