Kuře pečené v římském hrnci

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 180 g Cibule
  • 600 g Brambory
  • 100 g Anglická slanina
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 865 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 610 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 242 mg
  • Draslík 1308.4 mg
  • Vláknina 9212.3 mg
  • Vitamín A 9212.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře osolíme, opepříme a vložíme do římského hrnce. Přidáme pokrájenou cibuli a na kostičky pokrájené brambory a slaninu.

  • 2

    Přisypeme tymián, osolíme a opepříme.

  • 3

    Pečeme 75 minut při 200 °C.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 21.01.2017 15:38:21

Připravovala jsem kuřecí čtvrtky, slaninu jsem měla domácí uzenou a vynechala jsem úplně koření. Brambory jsem trochu osolila. Jídla z římského hrnce maximálně zachovají chuť použitých surovin, dusí se ve vlastní šťávě. Kdo chce mít trochu kůrčičku, tak ke konci přípravy odstraní horní díl hrnce. Římský hrnec se před naplněním musí na cca 15 - 30 minut ponořit do studené vody a vkládá se do studené trouby . Za mě každopádně palec nahoru.

Odpovědět