Zelný salát s rybízovým kompotem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 164 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 679.3 mg
 - Vláknina 21306 mg
 - Vitamín A 21306 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 100.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné zelí zbavené vrchních listů nastrouháme najemno a ve vroucí vodě se špetkou soli deset minut vaříme. Občas promícháme, jakmile zelí změkne, přecedíme je a prolijeme ledovou vodou a necháme okapat. V míse uvařené zelí osolíme špetkou soli, přimícháme oloupaná, jádřinců zbavená a hrubě nastrouhaná jablka, hrubě posekané ořechy, scezený a okapaný kompotovaný rybíz. Směs zakápneme octem, zasypeme cukrem a dobře promícháme. Salát necháme vychladit.