Kuře se žlutou fazolovou omáčkou
Suroviny
- 450 g Kuřecí prsa
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Žampiony čerstvé
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 - 3 polévková lžíce Fazolová omáčka žlutá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 605 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 144 mg
 - Draslík 1771.7 mg
 - Vláknina 7045 mg
 - Vitamín A 7045 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.1 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso zbavíme zbytečného tuku a pokrájíme na kostičky. V misce smícháme bílek se solamylem, přidáme kousky kuřete a obalíme ve směsi. Necháme 20 minut stranou.
 - 
                                2
V misce smícháme sójovou omáčku, rýžový vinný ocet a moučkový cukr. Rozehřejeme olej ve woku a kuřecí kostky smažíme do zlatohněda cca 4 minuty. Poté vyndáme a udržujeme teplé.
 - 
                                3
Do woku přidáme papriku, zázvor, česnek, houby a smažíme 2 minuty. Přidáme žlutou fazolovou omáčku a dusíme minutu. Přidáme směs s vinným octem a kostky kuřete. Povaříme dvě minuty.
 - 
                                4
Podáváme horké.