Kuře sečuánské na chilli
Suroviny
- 500 g Kuřecí stehna
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Omáčka sojová světlá
- 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 kávová lžička Omáčka sojová pikantní
- 4 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 20 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 103.8 mg
- Draslík 323.3 mg
- Vláknina 1060.1 mg
- Vitamín A 1060.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna nakrájíme na kousky a marinujeme je ve směsi pepře, sójové omáčky, cukru, vína a solamylu cca 25 minut.
-
2
Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme kousky kuřete dozlatova. Poté vyjmeme a necháme stranou.
-
3
Přidáme do pánve česnek, pokrájené jarní cibulky, chilli papričky a fazolovou omáčku a smažíme. Dáme zpět do pánve kuře a smažíme 2 minuty, přidáme vodu, uvedeme do varu a pod pokličkou dusíme 6 minut. Občas zamícháme.
-
4
Okamžitě podáváme.