Kuře pečené s jarní zeleninou
Suroviny
- 200 g Cuketa
 - 100 g Hrášek
 - 100 g Tuřín
 - 200 g Žervé
 - 200 g Karotka
 - 75 g Kukuřice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 4 ks Kuře
 - 1.5 dl Víno bílé
 - 1.25 dl Vývar drůbeží
 - 5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 5 polévková lžíce Strouhanka
 - 5 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4010 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 271 g
 - Sodík 1621 mg
 - Bílkoviny 326 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 1275 mg
 - Draslík 3693 mg
 - Vláknina 9110.5 mg
 - Vitamín A 9110.5 mg
 - Vitamín B6 6.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72.3 mg
 - Vitamín E 6.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme třetinu žervé, strouhanku, 2 lžíce pažitky, 2 lžíce petrželky, osolíme, opepříme, do každého kuřete vpravíme tuto nádivku. Kuřata dáme do pekáče, potřeme olejem, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
V předehřáté troubě pečeme 35 minut.
 - 
                                3
Do zapékací nádoby vložíme v jedné vrstvě zeleninu, přidáme kuřecí vývar a polovinu zbývajících bylinek. Přikryjeme pokličkou a 25 minut zapékáme.
 - 
                                4
Kuřata dáme na talíře a polijeme šťávou ze zeleniny.
 - 
                                5
Smícháme solamyl s vínem a zbývajícím žervé. Dáme do pánve a mícháme, dokud se nezačne omáčka vařit, přidáme zbytek bylinek.
 - 
                                6
Přelijeme kuřátka a podáváme se zeleninou.