Vafle s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 106 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 145.5 mg
 - Draslík 344.6 mg
 - Vláknina 4615 mg
 - Vitamín A 4615 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva, přidáme máslo, vejce, přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto na vafle.
 - 
                                2
Vaflovač potřeme tukem a postupně z těsta pečeme křupavé vafle.
 - 
                                3
Jablka oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na tenké plátky, zakápneme likérem, posypeme lžící vanilkového cukru a necháme odležet.
 - 
                                4
Vafle rozdělíme na talířky, obložíme plátky jablek, pokapeme nálevem z jablek a ozdobíme šlehačkou.