Pizza s čočkou a ratatouille
Suroviny
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 500 g Těsto na pizzu
 - 60 g Sýr Čedar
 - 60 g Čočka zelená Puy
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Cuketa
 - 0.5 ks Lilek
 - 0.5 ks Paprika červená
 - 3 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 dl Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
 - 1 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 685 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 15.8 mg
 - Draslík 413.9 mg
 - Vláknina 13320.8 mg
 - Vitamín A 13320.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do horké vody namočíme čočku na 30 minut, poté necháme okapat a propláchneme. Zalijeme čerstvou vodou (1 cm nad čočku) a 10 minut podusíme na mírném ohni.
 - 
                                2
Lilek nakrájený na kostičky dáme do cedníku, osolíme ho a necháme 20 minut vypotit. Poté opláchneme a osušíme.
 - 
                                3
Osmahneme na oleji pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme cuketu, papriku nakrájenou na proužky a lilek. Pod pokličkou dusíme 5 minut. Přidáme pokrájená rajčata, čočku, oregano, sůl, pepř a 2 lžíce vody. Pod pokličkou dusíme 15 minut.
 - 
                                4
Těsto na pizzu přeneseme na olejem vymazaný plech, pokryjeme ho ratatouille, rozmístíme na ně plátky sýra a posypeme semínky slunečnice. Zakápneme lžící olivového oleje, osolíme a opepříme.
 - 
                                5
V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme 20 minut. Ihned podáváme.