Pizza s paprikami a rajskou omáčkou
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
 - 25 g Sýr Parmezán
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 225 g Mouka pšeničná hladká
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 6 ks Olivy černé
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Tymián čerstvý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 2 polévková lžíce Parmezán sušený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 2321 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 107.9 mg
 - Draslík 316 mg
 - Vláknina 16438.5 mg
 - Vitamín A 16438.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme drobenku z mouky a másla. Vmícháme sůl, sušený parmezán, rozšlehané vejce a lžíci vody. Promícháme, je-li třeba přidáme vodu a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme a necháme 30 minut vychladnout.
 - 
                                2
Olej rozpálíme v pánvi, přidáme nasekanou cibuli a česnek a smažíme 5 minut, přidáme pokrájená rajčata a vaříme 10 minut. Přimícháme rajčatový protlak.
 - 
                                3
Na pekáč položíme půlky paprik slupkou vzhůru a pečeme je pod předehřátým grilem 15 minut. Dáme je do plastového sáčku a necháme zapařit 10 minut. Slupku oloupeme a dužinu nakrájíme na tenké proužky.
 - 
                                4
Rozválíme těsto na tenkou placku, aby se vešlo do pečicí formy. Přikryjeme alobalem a pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů. Poté odstraníme fólii a ještě 5 minut pečeme. Necháme vychladnout.
 - 
                                5
Naplníme placku rajčatovou omáčkou, pokryjeme paprikou, olivami, tymiánem a čerstvým parmezánem a dáme péct do trouby na 15 minut.
 - 
                                6
Můžeme podávat jak teplé, tak studené.