Citrusový zmrazený nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 64 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 225.3 mg
 - Draslík 149.9 mg
 - Vláknina 4075 mg
 - Vitamín A 4075 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uděláme z pergamenového papíru zvýšené límečky 4 formičkám na nákyp a zavážeme je provázkem.
 - 
                                2
Do horké vody nalijeme želatinu a promícháme, aby se rozpustila. Necháme 3 minuty odstát a promícháme, až bude čirá. Poté necháme 15 minut vychladnout.
 - 
                                3
Ušleháme vejce s cukrem, přidáme kůru a šťávu z pomeranče, citronu a limetky a zamícháme. Vmícháme želatinu a promícháme, aby se vše spojilo.
 - 
                                4
Do vychlazené mísy dáme smetanu a vyšleháme šlehačku. Našleháme žervé a přidáme ke šlehačce, promícháme. Přeneseme do ovocné směsi a promícháme.
 - 
                                5
V další míse ušleháme sníh z bílků a přidáme též do ovocné směsi.
 - 
                                6
Nalijeme do připravených misek kousek pod okraj límečků. Formičky dáme do mrazáku a necháme 2 hodiny mrazit.
 - 
                                7
Z mrazáku vyndáme 10 minut před podáváním. Odstraníme papírové límečky a podáváme.