Makrela zapečená s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1258 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 96 mg
 - Draslík 583 mg
 - Vláknina 6215 mg
 - Vitamín A 6215 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 59.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z makrely osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Žampiony a hlívu nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, bazalku posekáme na jemno.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, posypeme mletou paprikou, promícháme, podlijeme smetanou a krátce podusíme.
 - 
                                3
Do pekáčku položíme porce ryby, posypeme plátky žampionů a hlívy, zaprášíme moukou, zalijeme smetanovou omáčkou z pánve, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 20 minut.
 - 
                                4
Hotový pokrm rozdělíme na talíře a posypeme posekanou bazalkou.