Hovězí guláš se sýrem a šunkou
Suroviny
- 750 g Hovězí kližka
 - 100 g Šunka dušená
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 398 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 21.6 mg
 - Draslík 50.4 mg
 - Vláknina 908.2 mg
 - Vitamín A 908.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a cibuli na něm osmažíme do světležluta.
 - 
                                2
Maso očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli a zprudka opečeme. Opečené maso zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme ostatní koření, osolíme a podlijeme. Dusíme do měkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme a povaříme.
 - 
                                3
Hotový guláš posypeme na povrchu šunkou rozkrájenou na tenké nudličky a nastrouhaným parmezánem.