Vejce s kyselou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1738 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 159 g
  • Sodík 1003 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 2798.6 mg
  • Draslík 987.7 mg
  • Vláknina 126 mg
  • Vitamín A 126 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme na tvrdo. Ze tří vajec vyndáme žloutek a nakrájíme nadrobno. Bílky a zbylá vejce nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Máslo utřeme se syrovými žloutky, osolíme, přidáme mouku, smetanu a ocet. Promícháme a přidáme nakrájená vařená vejce.

  • 3

    Směs nalijeme na vymazanou pánev, posypeme nakrájenými vařenými žloutky a zakapeme máslem.

  • 4

    Zapečeme v troubě.

Komentáře k receptu