Nákyp ze špenátu a uzeného kuřecího masa
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
 - 30 g Petržel - nať
 - 400 g Kuřecí maso uzené
 - 700 g Špenát mražený
 - 50 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Rohlíky bílé
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 špetka Tymián čerstvý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 dl Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 261 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 220 mg
 - Draslík 133.5 mg
 - Vláknina 2735.8 mg
 - Vitamín A 2735.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.8 mg
 - Vitamín E 5.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mražený špenát rozmrazíme a necháme trochu okapat. Dáme do kastrůlku, přilijeme 1 dl osolené vody a špenát podusíme 10 minut. Do vhodné kuchyňské nádoby vlijeme 2 dl vody, namočíme do ní na kousky nakrájené rohlíky. Následovně je vymačkáme a přidáme do kastrůlku se špenátem. Přimícháme také 70 g másla a ihned vmícháme žloutky. Častým mícháním zahříváme do rozpuštění másla.
 - 
                                2
Špenát dochutíme solí, pepřem, zázvorem a tymiánem. Dáme také oloupaný a na tenké kolečka nakrájený česnek a na malé kostičky nakrájené uzené maso. Nakonec zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh, nasekanou petrželovou nať a špenát odstavíme ze sporáku.
 - 
                                3
Zapékací formu vymažeme olejem a připravené těsto přeložíme do formy, kterou vložíme ho horké trouby. Při střední teplotě pečeme 30 minut.
 - 
                                4
Upečený nákyp vyjmeme z trouby, necháme 5 minut odpočinout a potom nakrájíme na porce. Každou porci těsně před podáváním pokapeme rozpuštěným máslem.