Fazolky z kubánské kuchyně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 487 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 184 mg
 - Draslík 266.1 mg
 - Vláknina 5050.2 mg
 - Vitamín A 5050.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolky spolu s nálevem vlijeme do hrne a lehce je prohřejeme. Potom fazolky scedíme, dáme do nich celou mátu, přiklopíme a necháme fazolky s mátou okapat.
 - 
                                3
Rozklepneme vejce, žloutky ušleháme do pěny, přidáme sůl, pepř, drobně nasekanou petrželovou nať a ještě jednou promícháme. Do připravené směsi zlehka vmícháme z bílku ušlehaný tuhý sníh.
 - 
                                5
Z okapaných fazolek vybereme mátu. Fazolky obalujeme v připraveném těstíčku a zprudka je smažíme v pánvi na rozpáleném oleji. /V pánvi rozpálíme větší množství oleje. Fazolky by měly v oleji plavat./ Osmažené fazolky pokládáme na papírovou utěrku, aby odsála zbytečný tuk.
 - 
                                7
Dozlatova osmažené fazolky podle porci pokládáme na talíře a jídlo s vhodnou přílohou podáváme. Před podáváním každou porci ještě posypeme nasekaným koprem.