Pórkový salát s masem a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 245 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 77.1 mg
 - Draslík 480 mg
 - Vláknina 5047 mg
 - Vitamín A 5047 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 4.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, které doměkka osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Měkká prsíčka dochutíme špetkou soli, pepřem, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a necháme vychladnout. Bílou část pórku očistíme, opereme, osušíme a nakrájíme na kolečka, která vložíme do vroucí osolené vody. Povaříme 3–4 minuty, scedíme v sítku, necháme okapat a vychladnout. Pórek dáme do misky, přidáme vychladlé maso a jadřinců zbavená a nakrájená jablka, která pokapeme citrónovou šťávou. Nakonec vmícháme očištěnou a nastrouhanou mrkev. Všechny suroviny promícháme.
 - 
                                2
Ze smetany, hořčice, jogurtu, zbylé soli a pepře důkladným rozkvedláním připravíme zálivku. Zálivkou zalijeme zeleninu v misce a ještě jednou promícháme. V lednici necháme 30 minut odležet.
 - 
                                3
Rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.