Pórkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Pórek
  • 788 g Jablka
  • 525 g Mrkev kořen
  • 110 g Citrony
  • 30 g Sůl
  • 45 g Petržel - nať
  • 80 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 129 g
  • Sodík 1185 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 317.2 mg
  • Vláknina 11166.9 mg
  • Vitamín A 11166.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Spaříme jej a vychladíme.

  • 2

    Oloupaná jablka a očištěnou mrkev nastrouháme, přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať, citronovou šťávu, osolíme a zalijeme olejem. Vše lehce promícháme.

  • 3

    Pórkový salát podáváme k různým pokrmům, vždy vychlazený.

Komentáře k receptu