Polévka z pečených paprik
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1182 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 1073.9 mg
- Vláknina 18685 mg
- Vitamín A 18685 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 253.2 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Papriky přepůlíme, osolíme, zakápneme olivovým olejem a pečeme je na 180 °C nejprve řezem nahoru 15 minut, poté 15 minut řezem dolů. 
- 
                                2Rajčata a červenou cibuli přepůlíme a řezem nahoru je pečeme posledních 15 minut s paprikami. 
- 
                                3Po upečení rajčata a papriky oloupeme. 
- 
                                4Bílou cibuli nakrájíme na jemno a opečeme na oleji. Přidáme pokrájenou pečenou zeleninu. Zalijeme vývarem a vaříme 15 minut. 
- 
                                5Rozmixujeme a ještě chvilku povaříme. 
- 
                                6Podáváme ozdobené dýňovým olejem a nasucho opraženými dýňovými semínky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        