Feta marinovaná v tymiánovém oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 312 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 22.7 mg
 - Draslík 147.6 mg
 - Vláknina 4291.7 mg
 - Vitamín A 4291.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek nakrájíme na tenké plátky. Sušenou chilli papričku rozdrtíme.
 - 
                                2
Tymiánové lístky nasypeme do oleje a rozmixujeme ručním mixérem. Poté vmícháme česnek, chilli a hodně čerstvě nadrceného černého pepře (nesolíme, feta je dost slaná).
 - 
                                3
Můžeme přidat i trochu oleje z artyčoků, jestliže jsme použili konzervované. Přidat můžeme i olej ze sušených rajčat.
 - 
                                4
Fetu nakrájíme tak na 12 kusů a spolu s překrájenými rajčaty a artyčoky smícháme a dáme do mísy. Přidáme olivy a zalijeme bylinkovým olejem. Můžeme posypat tymiánem.
 - 
                                5
Necháme přes noc marinovat.