Smažené vepřové kotlety s pomeranči a šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 499 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 103.5 mg
 - Draslík 616.8 mg
 - Vláknina 2439.8 mg
 - Vitamín A 2439.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpálíme ve velké pánvi olej, okořeníme kotlety a polovinu z nich smažíme z každé strany 4 minuty.
 - 
                                2
Vyjmeme je a usmažíme další várku, a předchozí udržujeme teplé.
 - 
                                3
Druhou várku přidáme k první a udržujeme vše teplé.
 - 
                                4
Přilijeme vývar do pánve, vermut, přidáme šťávu a kůru z pomeranče a želé. Povaříme 5 minut, dokud se polovina tekutiny nevypaří a omáčka částečně neztmavne.
 - 
                                5
Přisypeme do omáčky šalvěj, vložíme do ní kotlety a necháme prohřát.
 - 
                                6
Kotlety podáváme přelité omáčkou.