Divoká kachna pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2229 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 188 g
 - Sodík 96949 mg
 - Bílkoviny 76 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 1568 mg
 - Vláknina 64515.8 mg
 - Vitamín A 64515.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 54.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu očistíme, vykucháme, osolíme vně i uvnitř a do dutiny břišní dáme polovinu cibule nakrájené na plátky a polovinu másla.
 - 
                                2
Druhou půlku másla dáme na pekáč, vložíme na ně kachnu masitou stranou dolů, přidáme druhou polovinu cibule, koření, ocet a pečeme. V době pečení kachnu přeléváme šťávou a obrátíme ji.
 - 
                                3
Jakmile je kachna hotová, vyjmeme ji ze šťávy a rozporcujeme. Porce složíme do kastrolu a šťávu na ni přecedíme. Poté kachnu přikryjeme a necháme 10 minut odstát, aby se šťáva do kachny vsákla.
 - 
                                4
Jako přílohy podáváme knedlíky, brambory a kompoty.