Brambory s vejci a brynzou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 164 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 281.6 mg
 - Draslík 1110.2 mg
 - Vláknina 12500 mg
 - Vitamín A 12500 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve slané vodě uvaříme ve slupce brambory, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Natvrdo uvaříme 3 vejce, oloupeme a nasekáme. Zbývající vejce rozmícháme do mléka.
 - 
                                3
Vymažeme zapékací mísu a vkládáme do ní střídavě vrstvy brambor a vajec, zasypáváme brynzou a prokládáme vločkami másla.
 - 
                                4
Zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a 30 minut zapékáme.
 - 
                                5
Podáváme se zeleninovým salátem.