Cibulová polévka zapékaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 422 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 59.5 mg
 - Draslík 245.4 mg
 - Vláknina 4696.5 mg
 - Vitamín A 4696.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, zaprášíme moukou a zalijeme vínem a vodou. Osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou na mírném ohni probublávat asi 30 minut. Potom polévku procedíme, abychom oddělili cibuli od vývaru.
 - 
                                2
Na dno polévkové zapékací mísy klademe střídavě vrstvu opečené veky, vrstvu procezené cibule a vrstvu nastrouhaného sýru. Postup opakujeme. Nakonec nalijeme do mísy vývar a vše pokryjeme vrstvou nastrouhaného sýru.
 - 
                                3
Polévku zapékáme v horké troubě asi 10 minut.