Brambory pečené IV.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 84 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 8.1 mg
 - Draslík 1071 mg
 - Vláknina 13463.8 mg
 - Vitamín A 13463.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Zapékací mísu silně vymastíme a vysypeme moukou. vložíme vrstvu brambor, osolíme, poprášíme moukou, opepříme, posypeme jemně pokrájenou cibulkou, stejně vrstvíme do vyčerpání brambor.
 - 
                                3
Poté zalijeme mlékem, poklademe kousky másla a při středně silném ohni pečeme v troubě do zlatova.
 - 
                                4
Pečené brambory podáváme k pečením a k dušenému masu.