Jehněčí bifteky s citronem a mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 348 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 132 mg
 - Draslík 816.9 mg
 - Vláknina 2443.5 mg
 - Vitamín A 2443.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Citron omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Oloupanou šalotku a česnek najemno nasekáme a z omyté máty otrháme lístky. Vše smícháme s olivovým olejem a opepříme.
 - 
                                2
Omyté maso nakrájíme na silnější bifteky, potřeme marinádou, vložíme do misky a necháme do druhého dne v chladu.
 - 
                                3
Maso vyjmeme z marinády a po okapání bifteky grilujeme 10-15 minut za občasného potírání marinádou a obracení. Před koncem grilování maso osolíme.
 - 
                                4
Bifteky upravíme na talíře a ozdobíme lístky máty. Podáváme s grilovanými rajčaty.