Vdolky s mákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 168 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 63.6 mg
 - Draslík 103.5 mg
 - Vláknina 5270 mg
 - Vitamín A 5270 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V části vlažného mléka rozmícháme droždí s cukrem, přidáme trochu hladké mouky a promícháme. Na teplém místě necháme vykynout kvásek. Do zbylé mouky přidáme 1 vejce, vlažné mléko, rozpuštěné máslo, sůl a vykynutý kvásek. Vše promícháme a vypracujeme těsto.
 - 
                                2
Z vykynutého těsta tvarujeme na pomoučeném válu malé bochánky a necháme je znovu vykynout. Potom je urovnáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mletým mákem smíchaným se solí.
 - 
                                3
Vdolky pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.