Baklava z listového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 76.3 mg
 - Draslík 159.3 mg
 - Vláknina 5674 mg
 - Vitamín A 5674 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto rozválíme na 3 mm silný plát a dáme ho na vymazaný plech.
 - 
                                2
Rozsekané ořechy smícháme se 2 bílky a 2 lžícemi cukru. Vzniklou náplň klademe na prostředek těsta. Těsto ohneme přes náplň a okraje přitiskneme pevně k sobě. Baklavu rozkrájíme na 5 cm široké pruhy, které potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 175 °C.
 - 
                                3
Mezitím přichystáme sirup. Vodu smícháme s cukrem a vaříme do úplného rozpuštění cukru, poté zvýšíme teplotu a necháme 10 minut zprudka provařit. Přilijeme citrónovou šťávu.
 - 
                                4
Připraveným sirupem zalijeme ještě teplé upečené těsto, necháme dobře vsáknout.