Kávové gelato
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 316.8 mg
 - Draslík 51.6 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko, kávu a polovinu cukru uvedeme k varu. Žloutky rozšleháme se zbylým cukrem, do krému vlijeme vařící se mléko s kávou a pečlivě rozšleháme. Celou směs dáme opět vařit, hotový krém má hustší konzistenci a drží se na vařečce. Krém nesmí projít varem! Hotový krém nalijeme do mísy a necháme vystydnout na ledu. Poté přilijeme likér.
 - 
                                2
Zmrzlinu vyrobíme ve stroji na zmrzlinu dle návodu, popř. dáme do mrazničky, kde každé 3 minuty dobře rozšleháme.