Provensálské jehněčí na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 280 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 198 mg
 - Draslík 1108.8 mg
 - Vláknina 1207.2 mg
 - Vitamín A 1207.2 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykostěné maso vodorovně neúplně rozřízneme směrem od kapsy, která vznikla při odstraňování kosti. Nedořízneme maso úplně, abychom jej mohli rozložit na velký plát.
 - 
                                2
Připravené maso vložíme do mísy, přidáme červené víno, nakrájené stroužky česneku a olej. Přikryjeme potravinářskou folií a necháme alespoň 6 hodin (lépe 24 hodin) marinovat. Během marinování maso několikrát obrátíme.
 - 
                                3
Než budeme maso grilovat, vyjmeme jej z marinády a osušíme. Maso naplocho rozložíme a propíchneme jej 2-3 grilovacími jehlami, aby se při grilování nekroutilo. Po obou stranách potřeme tapenádou.
 - 
                                4
Grilovací rošt potřeme olejem a položíme na něj maso. Nad žhavým dřevěným uhlím, ve výšce asi 10 cm, grilujeme z obou stran, vždy po dobu 5 minut. V pětiminutových intervalech obrátíme ještě dvakrát a pokaždé potřeme tapenádou. Jestliže se nám bude maso připalovat, posuneme rošt na 15 cm nad uhlí. Po 20-25 minutách bude maso středně propečené.
 - 
                                5
Opečené maso odstavíme a necháme 10 minut odpočinout. Rozkrájíme jej na tenké plátky, které ozdobíme snítkami rozmarýnu a tymiánu.