Pečená pochoutka z červené papriky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1145 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 94 g
 - Sodík 257 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 339.3 mg
 - Vláknina 23259 mg
 - Vitamín A 23259 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 181.9 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 200 °C nebo na stupeň 6. Pokud máme troubu s grilem, nastavíme ji na gril. Červené a oranžové papriky pečeme v troubě tak dlouho, dokud slupka nezačne černat a papriky nezměknou. Vytáhneme je z trouby a necháme vychladnout. Odloupneme slupku, rozkrojíme napůl a vyjmeme semínka.
 - 
                                2
Papriky nakrájíme najemno, smícháme s olivovým olejem a utřeným česnekem. Přidáme sůl a pepř. Dáme do sterilizované sklenice a před podáváním necháme marinovat alespoň den.