Maharádžovy krevety na česneku s chilli paprikou
Suroviny
- 800 g Krevety tygří - loupané
 - 300 g Rýže dušená
 - 2 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Tamarindová pasta
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 ks Chilli paprička zelená
 - 4 ks Česnek
 - 1.5 dl Kokosové mléko
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 354 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 210 mg
 - Draslík 79.1 mg
 - Vláknina 2439.2 mg
 - Vitamín A 2439.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety oloupeme, odstraníme hlavy, na hřbetu nařízneme a odstraníme černé střívko, dobře je omyjeme pod tekoucí vodou a necháme v sítu odkapat. Potom je dáme do mísy, přidáme k nim 4 ks rozmačkaného česneku, nastrouhaný zázvor, kurkumu, třtinový cukr, 1 lžičku tamarindové pasty, sůl, mleté chilli, olivový olej. Vše promícháme a krevety necháme marinovat 15-20 minut.
 - 
                                2
Pažitku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme stranou. Dva kusy zelené chilli papričky zbavíme semen a propláchneme pod tekoucí vodou. Omytou červenou chilli papričku, zbavenou semen, nakrájíme na tenké proužky. Česnek pokrájíme na tenké plátky.
 - 
                                3
Ve woku na rozpáleném oleji krátce orestujeme česnek s pokrájenou červenou chilli papričkou a celými zelenými papričkami, poté k nim přidáme krevety s marinádou, mícháme a smažíme 2-3 minuty dozlatova. Přilijeme kokosové mléko, necháme vše přejít varem a dochutíme solí.
 - 
                                4
Maharádžovy krevety se šťávou podáváme s dušenou rýží posypanou pažitkou.
 - 
                                5