Tortilla španělská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 211 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 368 mg
 - Draslík 1355.2 mg
 - Vláknina 15467.8 mg
 - Vitamín A 15467.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.4 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Povaříme v hrnci s mírně osolenou vodou brambory, pokrájené na tenké plátky, cca 5 minut. Necháme okapat.
 - 
                                2
Předehřejeme v pánvi olej, přidáme pokrájenou cibuli, brambory a smažíme za neustálého míchání 5 minut, dokud nebudou brambory hnědé.
 - 
                                3
Vložíme papriku, česnek, cukrovou kukuřici, rajčata a vše promícháme. Přidáme vajíčka, petrželku, sůl a pepř. Smažíme 12 minut. Sejmeme pánev z plamene a dáme na 7 minut do předehřáté trouby. Zapékáme dokud směs na povrchu nezezlátne.
 - 
                                4
Na čtverce nakrájíme tortillu, dáme jednotlivé kusy na talíře a podáváme se salátem.
 - 
                                5
Můžeme podávat jak horké, tak i studené.