Po římsku kuře
Suroviny
- 125 g Olivy zelené
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 ks Kuře
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika oranžová
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 dl Vývar drůbeží
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Omáčka rajčatová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1154 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 77 g
 - Sodík 1102 mg
 - Bílkoviny 82 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 318.8 mg
 - Draslík 956.4 mg
 - Vláknina 6187.5 mg
 - Vitamín A 6187.5 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 76.6 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme v pánvi polovinu oleje a osmahneme na něm porce kuřete. Poté je dáme stranou, přidáme do pánve zbývající olej a osmahneme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené olivy, papriky, rajčatovou omáčku a za občasného míchání podusíme.
 - 
                                2
Zpět vložíme porce kuřete, přidáme majoránku a vývar. Přikryjeme pokličkou a vaříme 45 minut, dokud nebude kuře měkké. Osolíme, opepříme a podáváme.