Hrášek se šunkou po římsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Šunka dušená
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 537 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 15.2 mg
  • Draslík 202.5 mg
  • Vláknina 9139.8 mg
  • Vitamín A 9139.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, jemně nakŕájíme a na rozehřátém oleji v kastrolu ji osmahneme do světlé barvy.

  • 2

    Přidáme okapaný hrášek, opepříme jej a v oleji osmahneme. Zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec k podušenému hrášku přidáme šunku nakrájenou na nudličky a prohřejeme. Podle chuti osolíme.

Komentáře k receptu