Kapr se zázvorem pečený na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 461 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 241 mg
 - Draslík 1190.2 mg
 - Vláknina 3020 mg
 - Vitamín A 3020 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na proužky, cibuli na kolečka. Kapra očistíme, osolíme a posypeme zázvorem. Do masa uděláme zářezy, do nichž dáme slaninu.
 - 
                                2
Do pekáče rozložíme cibuli s máslem, poté vložíme kapra. Opečeme zprudka v předehřáté troubě, poté teplotu snížíme, kapra zalijeme pivem a pečeme, až je maso měkké.