Švestkový rýžový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 109 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 226.8 mg
 - Draslík 346 mg
 - Vláknina 7306.7 mg
 - Vitamín A 7306.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené švestky namočíme do vody a necháme je máčet nejméně 30 minut. scedíme, vypeckujeme a necháme stranou.
 - 
                                2
Do hrnce vylijeme mléko a propranou rýži za občasného míchání v něm uvaříme. Měkkou rýži stáhneme z ohně a přidáme do ní cukr, vanilkový cukr, máslo, vyšlehané žloutky, švestky, vše dobře zamícháme, přimícháme ještě z bílku vyšlehaný sníh a přeložíme směs do máslem vymaštěné a strouhankou vysypané pečící formy, kterou ve vyhřáté troubě pečeme přibližně 20 minut.
 - 
                                3
Upečený nákyp vyndáme z trouby, teplý ho krájíme na porce, které pokládáme na mělké talíře.