Celozrnný chléb - malý bochník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 297 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 10.8 mg
 - Draslík 823.1 mg
 - Vláknina 54370 mg
 - Vitamín A 54370 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu s citronovou šťávou, pak přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
 - 
                                2
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 
                                3
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.
 - 
                                4
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.