Italský chléb se sušenými rajčaty a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 359 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 207.3 mg
 - Vláknina 7163.7 mg
 - Vitamín A 7163.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakládaná sušená rajčata necháme okapat a nakrájíme je najemno. Okapané olivy vypeckujeme a také jemně nakrájíme.
 - 
                                2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.
 - 
                                3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 
                                4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před koncem cyklu hnětení - některé přístroje na to upozorní - přidáme nakrájená sušená rajčata a olivy.
 - 
                                5
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.