Chléb s rozmarýnem a rozinkami
Suroviny
- 350 g Mouka pšeničná hladká
 - 100 g Mouka pšeničná celozrnná
 - 75 g Rozinky tmavé
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Droždí sušené
 - 2.75 dl Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné sušené
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 197 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 18.1 mg
 - Vláknina 3449.7 mg
 - Vitamín A 3449.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko, do druhého rohu rozmarýn a vše poprášíme droždím.
 - 
                                2
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 
                                3
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před koncem cyklu hnětení přidáme rozinky. Některé přístroje nás na správný čas upozorní zvukovým znamením.
 - 
                                4
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout