Skořicové koblížky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 79 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 53.4 mg
 - Draslík 25.6 mg
 - Vláknina 1246 mg
 - Vitamín A 1246 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, máslo, 2 lžíce krupicového cukru a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme 1 lžičkou skořice a droždím.
 - 
                                2
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 
                                3
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
 - 
                                4
Z těsta vyválíme 7,5 mm silnou placku a z ní vykrajujeme kolečka o průměru 7,5 cm. Z jejich středu pak vykrojíme kolečko o průměru 3 cm. Kroužky dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme 30 minut kynout, dokud nemají dvakrát větší objem.
 - 
                                5
V misce smícháme 3 lžíce krupicového cukru a 3 lžičky mleté skořice.
 - 
                                6
V pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a v něm kroužky smažíme přibližně 3 minuty. Během smažení je jednou otočíme. Usmažené vyjmeme, necháme okapat na papírovém savém ubrousku a obalíme v cukru se skořicí. Podáváme teplé.