Bramborovo-jablečná kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 494 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 32 mg
 - Draslík 780.1 mg
 - Vláknina 13200 mg
 - Vitamín A 13200 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na kusy a také uvaříme ve vodě doměkka. Obojí ještě horké slijeme a přendáme do hrnce. Směs brambor a jablek nejdříve rozmačkáme nahrubo, poté je zalijeme ohřátou smetanou a vyšleháme do hladké kaše. Osladíme cukrem a podáváme polité rozpuštěným máslem.