Krémový hruškový koláč

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Linecké (křehké) těsto
  • 180 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Hrušky
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Cukr skořicový
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 3 polévková lžíce Ořechy lískové
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 94.3 mg
  • Draslík 213.6 mg
  • Vláknina 8340 mg
  • Vitamín A 8340 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto rozválíme na silnější plát a natlačíme do formy se zvýšeným okrajem.

  • 2

    Dáme na 15 minut korpus zapéct do vyhřáté trouby na 200 stupňů.

  • 3

    Oloupeme hrušky a vykrojíme jadřince.

  • 4

    Na plátky nakrájíme ovoce, které dáváme na předpečený korpus. Posypeme skořicovým cukrem a rozinkami.

  • 5

    Lité těsto připravíme z polohrubé mouky, cukru, vajec a mléka. Litým těstem zalijeme hrušky.

  • 6

    Moučník posypeme lískovými oříšky a 45 minut pečeme při 180 stupních.

Komentáře k receptu