Lilkový kaviár a tomatové gazpacho
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 892 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 90 g
 - Sodík 223 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2332.1 mg
 - Vláknina 57249 mg
 - Vitamín A 57249 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propíchané lilky vložte na 45 min. do trouby a pečte na 180°C. Až změknou a na slupce se objeví pukliny, vyjměte je z trouby, podélně rozkrojte a vyškrábejte dužinu. Tu pak vložte do cedníku a nechte hodinu odkapat. Poté ji nožem rozsekejte, osolte, opepřete, zakapejte citronovou šťávou a přidejte trochu utřeného česneku.
 - 
                                2
Rajčata rozmixujte a propasírujte. Přidejte sůl, pepř a olivový olej.
 - 
                                3
Kaviár servírujte do skleniček a zalijte ho gazpachem.